Wędzony górski ser

Kto nie kojarzy górskiego wypoczynku z charakterystycznym przysmakiem produkowanym z owczego mleka? Sery góralskie, znane również pod pojęciem oscypka, są niesłabnącą atrakcją pośród turystów. Nie trzeba jednak specjalnie wybierać się w górskie rejony, tak aby zasmakować tego specjału. Przedsiębiorstwo Marfor od przeszło 20 lat działa na rynku, oferując produkowane przez siebie sery góralskie a także ich konfekcję oraz dystrybucję. Sery firmy Marfor produkowane są z zachowaniem tradycyjnych technologii, a co za tym idzie – sery wyrabiane są tylko poprzez wykorzystywanie ludzkich rąk, co gwarantuje doskonałą jakość, odczucie smakowe a także odpowiednią konsystencję oferowanego produktu. Do produkcji wykorzystuje się mleko od przebadanych weterynaryjnie owiec, które posiada wszystkie stosowne certyfikaty. Natomiast wyroby poddawane są następnie wędzeniu, do którego wykorzystuje się naturalny dym pochodzący z wiórek olchy oraz buka.


Ocena: 3/5 (1 głosów)  


Szczegóły wpisu:


Odwiedziny botów:
  • googlebot: 4 (ostatnio: 16.06.2024 10:09:14)

Podlinkuj wpis:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.